FRÅGA GUDRUN

FRÅGA GUDRUN

ORON – KAN MAN DÄMPA DEN?
– Ta upp dina tankar med din partner, din barnmorska, din mamma eller några få utvalda vänner. Det viktiga är att det är någon som du kan vara helt öppen med. Det brukar hjälpa att kunna sätta ord på sin oro. Att prata om oro gör att styrkan i det “farliga” minskar. Men det är också okej att älta, man får prata om det om och om igen. Känslorna behöver dra det flera varv för att förstå och hinna med, förnuftet går det oftast snabbare med.

VAD ÄR FOSTERFETT?
– Det är något som barn har mer av ju tidigare barnet föds och går man över sitt beräknade datum så har det nästan försvunnit. Ofta sitter det i ljumskar och armhålor och kan lite jämföras med zinkpasta. Ligger det kvar länge så kan det börja lukta illa. Det är barnets hudkräm kan man säga och är faktiskt oerhört bra även för vuxnas hy, så se upp för barnmorskor som vill ha, haha.

Lämna ett svar

Stäng meny