EFTERSNACK med Elina Berglund

EFTERSNACK med Elina Berglund

Vi pratar ju mycket om att bli förälder samtidigt som man driver sitt eget företag  (i ditt fall startade du upp Natural Cycles) vad är dina 3 bästa råd för att klara av båda?
1. Att acceptera att man inte kan klara av att göra precis allt. Därför är det extra viktigt att ta in hjälp med de uppgifter man faktiskt inte måste göra själv, och det gäller både hemma och på jobbet. 
2. Att försöka vara i nuet, dvs inte oroa sig för mycket för barnen när man är på jobbet och att inte tänka för mycket på jobbet när man är med barnen. Det är dock inte så lätt, jag vet 😉
3. Att inte lyssna för mycket på andra, utan följa sin egen magkänsla om vad som känns rätt. 

Du är partikelfysiker – vad fick dig att vilja utbilda dig till det?
– Jag har varit intresserad av fysik sedan jag var 5 år gammal och var jätteintresserad av att försöka förstå universum, svarta hål, galaxer, etc och matte och fysik har alltid varit mina favoritämnen i skolan. Det är ganska roligt då jag ser samma intresse hos min nu 5 åriga dotter! Fick förklara gravitation häromdagen då hon frågade om varför jorden snurrar runt solen. Efter att jag hade förklarat vad gravitation är så sa hon “ah, jag förstår, det är som om det finns ett osynligt snöre mellan solen och jorden som binder fast dem”. Och hon har ju helt rätt! 

Tvåbarnsmamma som du är – vilka är de största skillnaderna mellan att ha ett barn och två?
– Det är det där med delad uppmärksamhet. Även om det är 5 år mellan mina barn så märker jag att Alba blir avundsjuk när jag tar hand om Elio. Men jag tror att det är bra för henne i längden och jag hoppas på att det gör att hon inser att världen inte alltid bara kretsar runt henne 🙂 Nu är ju Elio bara 2 månader gammal, så jag hoppas att de får mer utbyte av varandra lite senare. 

MISSADE DU AVSNITTET? LYSSNA IKAPP HÄR.

Lämna ett svar

Stäng meny